Ungdomspraktikdagen

I multihallen på Fenix Kultur- och Kunskapscentrum var var hela golvytan fylld med mötesplatser för företag och ungdomar. Igår var det nämligen åter igen dags för ungdomspraktikdagen.

24 företag och 40 ungdomar var närvarade på praktikdagen den tionde april. Med erfarenhet från tidigare praktikdagar vet vi att praktikplatserna generar jobb och skapar nya möjligheter för ungdomarna att komma vidare i sina karriärer. Detta kunde ses igår då flera av företagen hade med sig tidigare praktikanter som nu var anställda, för att representera företaget. Några exempel är: Proton, Swedbank och Hemköp.

Isabelle McAllister som är bland annat är känd från tv,designer, författare och kreatör var på plats för en inspirationsföreläsning. Henns föreläsning belyste vilken av att sälja sina idéer och leva på dem. Hon poängterade att det var viktigt att vara kreativ och att små förändringar kan göra mycket. Man måste ta vara på det man kan men också tänka nytt och vara driven.

Göran Skoghäll som är projektledare för 200 i praktiken är nöjd med dagen. Ytterligare en lyckad praktikdag som med stor sannolikhet leder till framgång för ungdomar och arbetsgivare säger han.


Göran Skoghäll, projektledare för 200 i praktiken hälsar alla välkomna.

Isabelle McAllister avslutade sin föreläsning med att poängtera tre saker: vikten av att aldrig stå stilla, att inte vara rädd för att göra fel och tro på sina idéer.

Fred Nordqvist, ägare till Mekonomen i en intervju.

Abedin Peci och Sandra Oscarsson från Proton. Sandra började som praktikan på Proton och är nu anställd.

Nevena Filipovic och Goran Skoghäll från Näringslivsrådet samt Isabelle McAllister.

Bibbi Söderstedt från Nyholms Metall med Isabelle McAllister. Bibbi har varit med på alla praktikdagar.


Nevena Filipovic 2014-04-11

För mer information om praktikdagenv.g. kontakta:

Göran Skoghäll tfn 070-287 77 46; goran.skoghall@vaggeryd.se

SAMARBETEN

  • Vaggeryds kommun
  • Gnosjöregionen
  • Vaggeryd logistic center
  • Science park-systemet Jönköping
  • Interior Cluster Sweden
  • Business Gnosjö Region