Inspirerande bussresa i Handelsprojektet är en av träffarna för handlare i Vaggeryd, Gnosjö och Gislaved kommuner. Missa inte nästa kvällsträff på Jul-ljus i Vaggeryds kommun den 7 november!

Inspirationsresa med handlare

Under en heldag på bussen reste handlare från kommunen till Habo och Falköping som berättade hur de framgångsrikt utvecklar sin handel och plats.

I det leader-finansierade Handelsprojektet samlas handlare från Vaggeryd, Gnosjö och Gislaved kommun för att sätta fingret på vad som är deras utmaningar och möjligheter. Projektet ägs av Folkuniversitetet med målet att förstudien ska leda till en konkret handlingsplan till nästa sommar.

I handelsprojektet ingår intervjuer, workshops och inspirationsresor där handlare och näringslivspersoner inspireras, nätverkar och bidrar med sina egna erfarenheter kring handeln.

Den 24 september gjordes en sådan inspirationsresa – då hyrde handelsprojektet en buss som plockade upp handlare i respektive kommun och körde vidare mot Habo och Falköping.

Inspirationsresan får illustreras med bilder som togs under dagen:

Hela gänget som följde med på Handelsprojektets inspirationsresa till Habo och Falköping. Här finns fastighetsägare, handlare, företagare, näringslivspersoner på kommun och bolag samt projektägarna Folkuniversitetet.

Bussfärden var en plats för nätverkande och reflektioner efter föreläsningarna.

I Habo stannade första bussfärden där deltagarna kunde lyssna på hur Habo jobbar för att utveckla handel samt centrum. Föreläsningen hölls av Linda Tubbin, Habos plan- och exploateringschef, Thomas Lund, kultur- och fritidschef, samt Monika Raske, näringslivsansvarig på kommunen.

Efter inspiration i Habo fortsatte bussturen mot Falköping. På bild syns Anne-Lie Lokko från Folkuniversitetet som uttrycker reflektioner från förra stoppet.

Lunch i Falköping, därefter mottogs deltagarna av fastighetsägaren Erik Wass som tog med gänget på en vandring i stadskärnan. Erik berättade om staden, handeln och historia om Falköping.

En guidad tur runt Falköpings gator.

En bit Falköpingshistoria.

Micael Ragnar, handelsutvecklare på Enter Gislaved och fastighetsägaren Erik Wass.

Rundturen gick till Vilhelmsro för att träffa Falköpings näringslivschef, näringslivsutvecklare och fastighetsägare för inspiration kring hur man arbetat där kring näringslivet.

Fika på Vilhemnsro.

Näringslivsutvecklare Woori Gennemark berättar hur Falköping arbetar kring handelsutveckling med evenemang och täta samarbeten.

Utanför Vilhemnsro poserar tre talare från dagens inspirationsresa; Magnus Sundén, näringslivschef, Woori Gennemark, näringslivsutvecklare, och i mitten - Ulf Lindén som driver Vilhemnsro tillsammans med Mona Lindén.

Bussen på väg hem till Vaggeryd, Gnosjö och Gislaveds kommuner!

Nästa träff – 7 november i Vaggeryds kommun!

Missa inte nästa kvällsträff i Handelsprojektet – ett visionsseminarie som hålls på Jul-Ljus i Hok i Vaggeryds kommun. Alla företagare är välkomna och seminariet är kostnadsfritt.

Handelsprojektet: en samverkan om handelsutveckling

Folkuniversitetet driver på uppdrag av handelsföreningar i Leader Västra Småland en förstudie som ska hitta nya sätt att lyfta handeln i landsbygden. Leader är en metod för att utveckla en bygd utifrån lokala förutsättningar både på landsbygden och i staden. Uppdraget är att se hur handeln och samhällsutvecklingen i Gnosjö, Gislaved och Vaggeryd behöver anpassas efter nya köpbeteenden och nya sätt att använda samhällskärnorna. Förstudien innehåller en nulägesanalys, nätverksträffar, workshops och studieresor för lokala handlare och målet är en utvecklingsplan