Erik Bergman tog trettonde plats i Skilling 500 2019. Foto: AO Photography

Skillingaryds Rally-SM 2020 lockar tusentals

Nästa sommar, den 26-27 juni 2020, startar en deltävling i Rally-SM i Skillingaryd. Tävlingen väntas locka många tusen besökare till kommunen vilket kommer öka trycket efter boende och restauranger.

SM-deltävlingen Skilling 500 arrangeras av föreningen Skillingaryds Motorklubb (SSMK) och starten sker på fredag eftermiddag den 26 juni på Slätten i Skillingaryd. På Slätten anordnar SSMK aktiviteter och underhållning för besökare. Serviceplatsen är i Klevshult. På lördagen flyttar rallyt vidare till Gnosjö.

Tävlingen förväntas locka både besökare som redan är invigda i rallyvärlden men även dem som aldrig upplevt den fartfyllda sporten tidigare. SSMK uppskattar att tävlingen kommer locka tiotusentals besökare till orten, vilket då sätter ett högre tryck på bland annat lokala boendeplatser och matställen.

Har du boende eller matställe i Vaggeryds kommun som du vill visa upp för turister? Missa inte att få in det på Vaggeryds turistwebb, vaggeryd.se/turism.

Vill ditt företag synas i form av sponsorer till SSMK i anslutning till rallyt? Kontakta då Mats Bergman på mats@bergmanmotorsport.com.

Har du idéer på andra sätt för ditt företag eller förening att synas, kanske i samverkan med andra företag/föreningar genom att anordna gemensamma event på Skillingaryds torg eller liknande? Handelsföreningen Vaggeryd/Skillingaryd undersöker just nu intresset för denna typ av evenemang. Kontakta Stefan Aronsson, ordförande i handelsföreningen via mejl stefan.aronsson@happyhomes.se.