All time high på Anderssons Mekaniska

Att Anderssons Mekaniska i Skillingaryd utsetts till Årets underleverantör är ingen slump. ”Vi jobbar för att kombinera flexibilitet och kundanpassning med en effektiv produktion – så visst är det roligt att kunderna tycker att vi lyckas!”, säger VD Göran Kronholm.

Det var 2016 som Anderssons Mekaniska utsågs till Årets underleverantör vid Möbelriksdagen, men i ryggen har företaget en erfarenhet som går tillbaka till 1960-talet. Det var då verksamheten grundades av Görans far, Leif Andersson.

Nu drivs företaget alltså i andra generationen och noterar rekord i såväl omsättning som antal anställda. I dag jobbar drygt 30 personer med tillverkning av rör- och plåtprodukter. Anderssons Mekaniska åtar sig allt från enskilda detaljer till helhetslösningar och har en topputrustad maskinpark för rörbockning, laserskärning, rörlaserskärning, håltagning och svetsning. Ju tidigare som Göran och hans team får komma in i projektet, desto bättre möjligheter att skapa riktigt bra och kostnadseffektiva lösningar. I erbjudandet ingår även hjälp med konstruktion och framtagning av ritningsunderlag och prototyper.

”Flexibilitet är ett ord som kanske är lite uttjatat men det är verkligen det som allt handlar om. Så gott som allt vi tillverkar är kundunikt och vi har hittat en bra kombination av hög automatisering och hantverk som gör att vi kan möta kundens önskemål på ett effektivt sätt”, konstaterar Göran.

”Vi är ett bra och sammansvetsat gäng som hjälps åt. Många medarbetare har kompetens inom flera områden, vilket gör det enkelt att omfördela resurserna vid behov.”

Med åren har Anderssons Mekaniska blivit specialist på leveranser till möbelindustrin, men kunderna finns även inom andra branscher, bland annat inredning för butiker, hotell samt vård och omsorg.

”Vi levererar till kunder i många olika branscher, i hela Europa. Det som de har gemensamt är att kraven på kvalitet och finish är höga – det här är grejor som syns!”