Båtbyggaren som vill bygga broar

Han har byggt båtar. Han har byggt företag. Nu vill han bygga broar, broar mellan näringsliv och kommun. Han tror att det som krävs är samarbete, lyhördhet och närhet. Han har en intressant blandning av erfarenheter och beskriver sin drivkraft som viljan att hjälpa till. Efter flera år i Vimmerby kommun är det nu dags för nya äventyr. Låt mig presentera Patrik Kinnbom, Vaggeryds Näringslivsråds nye näringslivschef.

- Jag började min bana som båtbyggare, och sedan dess har jag hunnit med flera olika branscher, berättar Patrik Kinnbom som gick från båtbyggare till restaurangchef, till avdelningschef på H&M, till snickare, till fastighetsskötare, till företagsägare och slutligen utvecklingschef i Vimmerby kommun.

Patriks gedigna erfarenhet vittnar om ett ständigt driv, han får saker att hända och beskriver sig som en ”doer”. Senast i Vimmerby har han arbetat som utvecklingschef och där han bland annat varit inblandad i stora etableringar.

- Det sista jag gjorde innan jag klev av min tjänst var att sälja slut industrimarker på ett nytt område i kommunen, beskriver Patrik som trivs med att ha fullt upp.

Det som framför allt lockar med tjänsten i Vaggeryd är dels närheten till företagen samt möjligheten att bygga ett starkt samarbete med kommunen. Patrik ser detta som avgörande för näringslivsrådets framtid.

- Vi ska vara bryggan mellan näringslivet och kommunen, den part som underlättar för företag och kommun att forma ett starkt näringsliv i Vaggeryd, säger Patrik som med sin erfarenhet vet att samarbetet många gånger handlar om att förmedla rätt kontakter.

Som näringslivschef i Vaggeryds Näringslivsråd ser han fram emot att besöka företagen i kommunen. Tidigare har han varit van vid närmare 120 st företagsbesök om året, vilket han sett som en av de mest givande uppgifterna. Patrik beskriver sig nämligen som någon som vill hjälpa andra.

- Jag har funderat på varför jag valt de jobb jag valt och jag har kommit fram till att det är viljan att hjälpa andra som driver mig, berättar han och förklarar hur han vill bygga Vaggeryds Näringslivsråd:

- Genom att vara lyhörd, det företagen vill ha hjälp med, det vi ska ge dem.

Den 2 oktober är Patrik på plats som ny näringslivschef i Vaggeryds kommun. Han laddar nu upp för en ny era i sin karriär. Han ser fram emot att ge sig in i sin nya tjänst och bygga ett starkt näringslivsråd. Och bygga kan han, det råder det inga tvivel om. Han har byggt båtar, företag och nu vill han bygga broar. Just nu bygger han om i villan på Bymarken och att döma av det arbetet står det klart att han är den som får saker att hända. Han har den rätta energin. Han är den som kan bygga de broar som behövs.

Av: Sofia Tollbo